منتديات الارض الخضراء ترحب بكم
اهلا بكم في منتديات الارض الخضراء
ندعوكم للتسجيل في منتدانا ونتمني لكم قضاء اسعد والاوقات معنا

منتديات الارض الخضراء ترحب بكم

منتدى يهتم بالزراعة والاسرة والمجتمع
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» كيفية العلاج بسورة البقرة
الأربعاء يناير 02, 2013 3:14 pm من طرف خالد عويس

» فوائدعظيمة لقراءة سورة البقرة
الأربعاء يناير 02, 2013 2:13 pm من طرف خالد عويس

» طريقة عمل كيك الشوكولاته مع الصوص
الأربعاء يونيو 06, 2012 5:23 am من طرف ام رفيدة

» شروط الاضاحى
الأربعاء سبتمبر 07, 2011 11:00 am من طرف خالد عويس

» من اقوال الحكماء
الأحد يناير 02, 2011 3:59 pm من طرف Admin

» حتى تكون اسعد الناس
الأربعاء نوفمبر 24, 2010 3:55 am من طرف ام رفيدة

» صفحة جديدة مع الله
الإثنين نوفمبر 22, 2010 2:27 pm من طرف ام رفيدة

» كاس الجنون
السبت نوفمبر 06, 2010 2:51 pm من طرف Admin

» مناسك الحج
السبت نوفمبر 06, 2010 2:28 pm من طرف ام رفيدة


شاطر | 
 

 الهريسة سهله وبيسطة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام رفيدة



عدد المساهمات : 24
تاريخ التسجيل : 30/10/2009
العمر : 33

مُساهمةموضوع: الهريسة سهله وبيسطة   الإثنين أغسطس 16, 2010 9:16 am



المقادير
500 جرام سميت
250 جرام سكر (حوالى كوب كبير)
50 جرام عسل جلوكوز (ملعقة كبيرة)
125 جرام لبن (نصف كوب)
125 جرام جوز هند (نصف كوب)
100 جرام دقيق (نصف كوب الا حبة)
100 جرام سمن (نصف كوب الا حبة)
مقادير الحشو
نصف كوب سميت
نصف كوب سكر
نصف كوب مكسرات
ملعقة كبيرة عسل جلوكوز

على فكرة طريقتها سهلة وبسيطة ومشمكلفة خااااااااالص
الطريقة
انا حطيت السميت وعليه السكروعليه
الدقيق وقلبتهم بعدين حطيت الجوزهند والسمن والعسل وبسستهم مع بعض وبعدين
حطيت اللبن وعجنتهم مع بعض حتى يتجانسوا اه نسيت اقولكوا انا زودت حتة قشطة
من عندى والله مش قادرة اقولكوا عطيطها طعم حلو اد ايه

وبعد كدة دهنت الصينية وفردت فيها نصف العجينة وبقيت ابلل ايدى بالماية وانا بفرد متتخضيش الشيف حسن هو اللى قال كدة
وبعدين حضرت الحشوة ازاى قلبت السميت
مع السكر والمكسرات وزودت عليهم من عندى طبعا حبة جوز هند وحتة قشطة
وعجنتهم بعسل الجلوكوز وبعدين فردتهم على نصف العجينة وبعد كدة حطيت النصف
التانى وبردة بقيت ابلل ايدى بالمايه وافرد وتضغطى عليها وانتى بتفردى
علشان تتماسك وبعدين تخرطيها بالسكين قبل دخولها الفر ن ايوة ايوة نسيت
بردة اقولكو دهنت وشها بحتة قشطة بردة اصلى بحب القشطة اوى هى بتخن بس حتة
صغننة متضرش بس يا ستى وبعدين تدخليها الفرن على درجة 180 لمدة25 دقيقة
طبعا حسب الفرن وبعد ماتتطلع

تسقيها بالشربات ويكون بارد وخفيف
وبالهنا والشفاء جربيها ومش حتندمى























الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الهريسة سهله وبيسطة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الارض الخضراء ترحب بكم  :: الحلويات :: الحلويات الشرقية والغربية-
انتقل الى: